Home/Support/Support Forum/Edgeport/4 "firmware: requesting edgeport/down3.bin"
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Edgeport/4 "firmware: requesting edgeport/down3.bin"

0 votes
Hi

When I plug in an Edgeport/4 I get the following error message:

[1212881.265053] usb 2-1.1: firmware: requesting edgeport/down3.bin
[1212881.960960] io_ti: probe of 2-1.1:1.0 failed with error -5

How can I resolve this?

I'm pursuing this because two of the ttyUSB lines occasionally "disappear" from my host server - Ubuntu 10.04 LTS - and I'm trying to rule out firmware.

A similar question was asked before in the context of a Edgeport/8 with seemingly dead ports and was answered by sans0909 however the answer is not visible?

Full dmesg on insertion
===============
[1212875.920027] usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 5
[1212876.074098] usb 2-1: configuration #1 chosen from 1 choice
[1212876.077064] hub 2-1:1.0: USB hub found
[1212876.079352] hub 2-1:1.0: 1 port detected
[1212876.353932] usb 2-1.1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 6
[1212876.466038] usb 2-1.1: configuration #1 chosen from 1 choice
[1212876.469036] io_ti 2-1.1:1.0: Edgeport TI 2 port adapter converter detected
[1212876.929846] usb 2-1.1: firmware: requesting edgeport/down3.bin
[1212877.663745] io_ti: probe of 2-1.1:1.0 failed with error -5
[1212877.896040] usb 2-1: USB disconnect, address 5
[1212877.896045] usb 2-1.1: USB disconnect, address 6
[1212880.256026] usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 7
[1212880.405315] usb 2-1: configuration #1 chosen from 1 choice
[1212880.408357] hub 2-1:1.0: USB hub found
[1212880.410537] hub 2-1:1.0: 2 ports detected
[1212880.689139] usb 2-1.1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 8
[1212880.801254] usb 2-1.1: configuration #1 chosen from 1 choice
[1212880.804377] io_ti 2-1.1:1.0: Edgeport TI 2 port adapter converter detected
[1212881.265053] usb 2-1.1: firmware: requesting edgeport/down3.bin
[1212881.960960] io_ti: probe of 2-1.1:1.0 failed with error -5
[1212882.037923] usb 2-1.2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 9
[1212882.289013] usb 2-1.2: configuration #1 chosen from 1 choice
[1212882.292995] io_ti 2-1.2:1.0: Edgeport TI 2 port adapter converter detected
[1212882.459021] usb 2-1.2: Edgeport TI 2 port adapter converter now attached to ttyUSB0
[1212882.459130] usb 2-1.2: Edgeport TI 2 port adapter converter now attached to ttyUSB1
[1212882.462872] usb 2-1.1: USB disconnect, address 8
[1212884.321558] usb 2-1.1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 10
[1212884.574653] usb 2-1.1: configuration #1 chosen from 1 choice
[1212884.578623] io_ti 2-1.1:1.0: Edgeport TI 2 port adapter converter detected
[1212884.744656] usb 2-1.1: Edgeport TI 2 port adapter converter now attached to ttyUSB2
[1212884.744770] usb 2-1.1: Edgeport TI 2 port adapter converter now attached to ttyUSB3

Thanks in advance
Shrek
asked Oct 8, 2013 in USB Serial by shrek New to the Community (1 point)

Please log in or register to answer this question.

...